Hoe kan ik een gootsteen ontstoppen

Een verstopte gootsteen kan voor veel frustratie zorgen en het kan soms lastig zijn om een loodgieter te vinden die snel beschikbaar is. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige stappen die u zelf kunt nemen om uw verstopte gootsteen te ontstoppen. Hieronder vindt u een aantal tips om zelf uw gootsteen te ontstoppen.

  1. Gebruik een ontstopper

Een ontstopper is een handig hulpmiddel om een verstopte gootsteen te ontstoppen. Plaats de ontstopper over de afvoer en druk hem een paar keer stevig naar beneden en trek hem vervolgens omhoog. Herhaal dit proces een aantal keer totdat het water weer goed doorstroomt.

  1. Maak de sifon schoon

De sifon is het gebogen stuk buis onder uw gootsteen en kan soms verstopt raken. Zet een emmer onder de sifon en draai de bevestigingsmoeren los. Verwijder de sifon en maak deze schoon met een borstel. Spoel de sifon af met water voordat u deze weer terugplaatst.

  1. Gebruik soda en azijn

Soda en azijn zijn huismiddelen die u kunnen helpen bij het ontstoppen van uw gootsteen. Giet eerst een kopje baking soda in de afvoer en voeg vervolgens een kopje azijn toe. Laat dit een paar minuten bruisen en spoel het vervolgens weg met heet water.

  1. Gebruik een ontstoppingsveer

Een ontstoppingsveer is een flexibele staaf met een krul aan het uiteinde die u in de afvoer kunt steken om zo verstoppingen te verwijderen. Steek de ontstoppingsveer voorzichtig in de afvoer en draai deze rond om de verstopping los te maken. Trek vervolgens de veer langzaam terug om de verstopping te verwijderen.

  1. Voorkom verstoppingen

Het voorkomen van verstoppingen is natuurlijk beter dan het ontstoppen van uw gootsteen. Spoel bijvoorbeeld geen etensresten door uw afvoer en gebruik een zeefje om haren op te vangen. Daarnaast kunt u eens per maand heet water met soda door uw afvoer spoelen om verstoppingen te voorkomen.

Als bovenstaande tips niet werken of als u het liever aan een professional overlaat, dan kunt u altijd een loodgieter inschakelen om uw gootsteen te ontstoppen.

We hopen dat deze tips u helpen om uw verstopte gootsteen weer goed te laten doorstromen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
× Hoe kan ik je helpen?